Informujemy, iż nasza strona używa plików cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza zgodę na stosowanie plików cookies wykorzystywanych na naszej stronie.
Aby uzyskać dodatkowe informacje dotyczące tej branży, prosimy o kontakt:
Katarzyna Bigos
tel.kom.: +48 698 688 527
Wraz ze zmianą przyzwyczajeń konsumpcyjnych społeczeństwa nastąpił duży wzrost zapotrzebowania na produkty bezpieczne i zachowujące swoje właściwości odżywcze. Artykuły spożywcze należy dostosować do zmieniającego się stylu życia: produkty „na wynos” łatwe do przygotowania i konsumpcji, łatwe do przechowywania...
Jeżeli szukają Państwo innowacyjnych i wydajnych rozwiązań zapewniających zwiększoną jakość, bezpieczeństwo oraz identyfikowalność produktów spożywczych - opracowana przez Air Liquide dedykowana gama gazów ALIGAL™ spełni Państwa oczekiwania.
Dedykowana oferta
Air Liquide oferuje rozwiązania dedykowane dla Państwa branży. Proszę wybrać:
Lub proszę wybrać technologię przetwarzania żywności:
Urządzenia dla przemysłu spożywczego
Na przestrzeni lat Grupa Air Liquide opracowała i wdrożyła szeroką gamę urządzeń, z których korzystają setki klientów. Nasze urządzenia do schładzania i mrożenia charakteryzują się elastycznością pracy w szerokim zakresie temperatur, co jest kluczem do wprowadzania innowacji i modernizacji na linii produkcyjnej.
Bezpieczeństwo przede wszystkim
Air Liquide posiada zakłady produkujące azot dla potrzeb przemysłu spożywczego posiadające Certyfikat zgodny z normą PN-EN ISO 22000:2006 (System zarządzania bezpieczeństwem żywności), stanowiący uznany na świecie standard bezpieczeństwa żywności. Nasze innowacyjne systemy zamrażania kriogenicznego spełniają obowiązujące najwyższe standardy dla bezpieczeństwa żywności i są dostępne na całym świecie.
Tradycja innowacji
Air Liquide, to dynamiczna korporacja zorientowana na stały rozwój dzięki sprawdzonym rozwiązaniom technicznym. Nasi eksperci z zakresu wiedzy spożywczej ściśle współpracują z naszymi centrami badawczo-rozwojowymi by opracowywać innowacyjne technologie kriogeniczne dla całego łańcucha dostaw. Nieustannie staramy się poprawić bezpieczeństwo i jakość żywności, ulepszając procesy konserwowania żywności, przechowywania, przetwarzania i transportu. Nasze najnowocześniejsze w branży centra badawczo-rozwojowe posiadają laboratoria mikrobiologiczne, laboratoria badawcze oraz instalacje pilotażowe do pomiaru, testowania oraz opracowywania aplikacji kriogenicznych i gazowych dla przemysłu spożywczego i napojów.
Gazy i technologie Air Liquide pomagają przedsiębiorstwom rolnym w poprawianiu jakości i wydajności w szerokim zakresie zastosowań, od ochrony zbiorów po szklarnie i pakowanie w atmosferze ochronnej. Dzięki inteligentnemu wykorzystaniu gazów i powiązanych technologii, Inteligentne rozwiązania opracowane przez Air Liquide służą ochronie zbiorów nasion i zbóż przed szkodnikami, gaszeniu pożarów, kontroli atmosfery szklarni oraz zachowaniu świeżości produktów.
Rozwiązania Air Liquide w zakresie chłodzenia, mieszania i mrożenia zwiększają wydajność przetwórstwa produktów spożywczych. Bezpieczeństwo żywności, wydajność i jakość produktów to, oprócz smaku i tekstury, główne zagadnienia w przetwórstwie żywności. Air Liquide dostarcza wysokiej jakości gazy, usługi i technologie chłodzenia, kontroli temperatury, mrożenia, mrożenia powierzchniowego oraz IQF w celu poprawy wydajności i zachowania jakości niemal każdego produktu spożywczego.
Kontrola atmosfery jest kluczem do przedłużenia okresu trwałości produktów spożywczych i zachowania ich wyglądu zewnętrznego. Pakowanie w atmosferze ochronnej polega na zastąpieniu powietrza w opakowaniu z produktem gazem lub mieszaniną gazów posiadających właściwości ochronne - znacząco spowalniają rozwój drobnoustrojów i reakcje utleniania.
Transport produktów spożywczych wymaga precyzyjnej kontroli temperatury, by nie przerwac łańcucha chłodniczego. Rozwiązania muszą być dostosowane do odległości, rodzaju żywności oraz do czasu przeładunku, od zakładu produkcyjnego do ich wejścia na rynek. Air Liquide jest liderem branży w dziedzinie transportu w temperaturze kontrolowanej.
Wykorzystujemy wieloletnie doświadczenie w przemyśle spożywczym do opracowania optymalnego rozwiązania w transporcie chłodniczym dla każdego produktu, od lodów po gotowe posiłki.
Gazy certyfikowane
Air Liquide Polska oferuje rozwiązania charakteryzujące się najwyższym poziomem jakości i bezpieczeństwa produktów spożywczych.
Identyfikowalność
Air Liquide zabezpiecza identyfikowalność produktów w całym łańcuchu żywnościowym, zgodnie z wymaganiami systemu HACCP oraz GMP.
Wiedza i doświadczenie
Air Liquide proponuje zaawansowane technologie i urządzenia, które rozwiązują pojawiające się problemy w zakresie bezpieczeństwa i jakości produktów spożywczych.