Przejdź do treści

Przemysł farmaceutyczny i biotechnologia

Otwarte
Regulacja pH, standaryzacja mleka

Regulacja pH

Standaryzacja mleka, za pomocą dwutlenku węgla regulującego poziom pH, zwiększa działanie podpuszczki na koagulację mleka, co poprawia jakość wyrobów mleczarskich.

Aby uzyskać dodatkowe informacje dotyczące tej branży, prosimy o kontakt:

Katarzyna Bigos  
tel.kom.: +48 698 688 527

Zapytanie

Rozwiązanie:

Rozpuszczony dwutlenek węgla (ALIGAL™ 2) może mieć zastosowanie przy produkcji serów żółtych. Za pomocą tego gazu można łatwo i bezpiecznie można kontrolować poziom pH mleka i serwatki.

Zastosowanie dwutlenku węgla do regulacji pH płynów (wody, serwatki, mleka) jest bezpiecznym sposobem minimalnie oddziałującym na środowisko bez ryzyka przekroczenia docelowej wartości pH. To ekonomiczne rozwiązanie znacznie obniża bieżące koszty procesowe, infrastruktury, konserwacji i zgodności z przepisami. Ponadto, nasze rozwiązanie regulacji pH za pomocą dwutlenku węgla obniża wysokie koszty dostawy, magazynowania i stosowania niebezpiecznych kwasów mineralnych - w tym koszty korozji urządzeń narażonych na żrące działanie kwasu.

Zalety:

  • kontrola pH z dokładnością do 0,1 jednostki,
  • stały czas koagulacji mleka prowadzący do skrócenia czasu dojrzewania serów żółtych,
  • uzyskanie jednolitego produktu wysokiej jakości.