Przejdź do treści
Przemysł spożywczy
Wybierz dziedzinę:

Magazynowanie w atmosferze kontrolowanej

Magazynowanie w atmosferze kontrolowanej pozwala na przechowywanie produktów przez okres do jednego roku, zachowując ich jakość w optymalnych stężeniach gazu. Umożliwia to wydłużoną sprzedaż roślin sezonowych. Z jednej strony zwiększa to zyski hodowców i przetwórców, z drugiej zapewnia klientom dostępność wysokiej jakości owoców i warzyw przez cały rok.
Przykładowo, jabłka zbierane raz w roku na jesieni, przechowywane w odpowiednich warunkach mogą zachować swój wygląd i smak przez prawie rok.

Marki

Materiały informacyjne

Karty charakterystyki

Dlaczego warto nas wybrać?

  • 01

    Gazy certyfikowane

    Air Liquide Polska oferuje rozwiązania charakteryzujące się najwyższym poziomem jakości i bezpieczeństwa produktów spożywczych.

  • 02

    Identyfikowalność

    Air Liquide zabezpiecza identyfikowalność produktów w całym łańcuchu żywnościowym, zgodnie z wymaganiami systemu HACCP oraz GMP.

  • 03

    Wiedza i doświadczenie

    Air Liquide proponuje zaawansowane technologie i urządzenia, które rozwiązują pojawiające się problemy w zakresie bezpieczeństwa i jakości produktów spożywczych.