Przejdź do treści
Przemysł spożywczy
Wybierz dziedzinę:

Fumigacja ziarna i zwalczanie szkodników

Owady giną w atmosferze pozbawionej tlenu, a jeszcze szybciej w dwutlenku węgla, w szczególności pod wysokim ciśnieniem.
Przechowywanie w atmosferze kontrolowanej jest procesem dwufazowym. Najpierw normalna atmosfera jest zastępowana zdefiniowaną atmosferą, która następnie jest utrzymywana w pożądanym okresie czasu.
Aby proces był skuteczny i ekonomiczny, obiekty, w których przechowywane są produkty w atmosferze kontrolowanej, muszą charakteryzować się wysokim stopniem szczelności. Skuteczność przechowywania surowców w atmosferze kontrolowanej można dodatkowo wzmocnić poprzez stosowanie fumigantów (dezynfekcja dymem, okadzanie).

Marki

Materiały informacyjne

Karty charakterystyki

Dlaczego warto nas wybrać?

  • 01

    Gazy certyfikowane

    Air Liquide Polska oferuje rozwiązania charakteryzujące się najwyższym poziomem jakości i bezpieczeństwa produktów spożywczych.

  • 02

    Identyfikowalność

    Air Liquide zabezpiecza identyfikowalność produktów w całym łańcuchu żywnościowym, zgodnie z wymaganiami systemu HACCP oraz GMP.

  • 03

    Wiedza i doświadczenie

    Air Liquide proponuje zaawansowane technologie i urządzenia, które rozwiązują pojawiające się problemy w zakresie bezpieczeństwa i jakości produktów spożywczych.