Przejdź do treści
Przemysł spożywczy
Wybierz dziedzinę:

Sterowanie temperaturą podczas mieszania / mielenia

Air Liquide oferuje systemy dolnego lub górnego wtrysku czynnika kriogenicznego, które są idealnym rozwiązaniem dla kontrolowania temperatury farszów, mięs, zup, sosów, owoców morza, ciast i wielu artykułów spożywczych podczas ich mieszania, miksowania, ugniatania lub mielenia przy jednoczesnej poprawie wydajności procesu. Air Liquide oferuje rozwiązania dopasowane do wszelkiego typu urządzeń klienta i wymagań w zakresie obniżenia lub utrzymania temperatury.
Bottom Injection to opatentowany przez Air Liquide system dolnego wtrysku ciekłego azotu lub dwutlenku węgla dyszami bezpośrednio do urządzenia rozdrabniającego lub mieszającego, co zapewnia szybkie, precyzyjne i równomierne chłodzenie lub mrożenie produktu, kontrolę temperatury, lepszą konsystencję, wyższą jakości i wydajność.

Marki

Gazy

Urządzenia

Materiały informacyjne

Karty charakterystyki

Dlaczego warto nas wybrać?

  • 01

    Gazy certyfikowane

    Air Liquide Polska oferuje rozwiązania charakteryzujące się najwyższym poziomem jakości i bezpieczeństwa produktów spożywczych.

  • 02

    Identyfikowalność

    Air Liquide zabezpiecza identyfikowalność produktów w całym łańcuchu żywnościowym, zgodnie z wymaganiami systemu HACCP oraz GMP.

  • 03

    Wiedza i doświadczenie

    Air Liquide proponuje zaawansowane technologie i urządzenia, które rozwiązują pojawiające się problemy w zakresie bezpieczeństwa i jakości produktów spożywczych.