Przejdź do treści
Przemysł spożywczy
Wybierz dziedzinę:

Regulacja pH

Zastosowanie dwutlenku węgla do regulacji pH płynów (wody, serwatki, mleka) jest bezpiecznym sposobem minimalnie oddziałującym na środowisko bez ryzyka przekroczenia docelowej wartości pH. To ekonomiczne rozwiązanie znacznie obniża bieżące koszty procesowe, infrastruktury, konserwacji i zgodności z przepisami. Ponadto, nasze rozwiązanie regulacji pH za pomocą dwutlenku węgla obniża wysokie koszty dostawy, magazynowania i stosowania niebezpiecznych kwasów mineralnych - w tym koszty korozji urządzeń narażonych na żrące działanie kwasu.

Marki

Urządzenia

Materiały informacyjne

Karty charakterystyki

Dlaczego warto nas wybrać?

  • 01

    Gazy certyfikowane

    Air Liquide Polska oferuje rozwiązania charakteryzujące się najwyższym poziomem jakości i bezpieczeństwa produktów spożywczych.

  • 02

    Identyfikowalność

    Air Liquide zabezpiecza identyfikowalność produktów w całym łańcuchu żywnościowym, zgodnie z wymaganiami systemu HACCP oraz GMP.

  • 03

    Wiedza i doświadczenie

    Air Liquide proponuje zaawansowane technologie i urządzenia, które rozwiązują pojawiające się problemy w zakresie bezpieczeństwa i jakości produktów spożywczych.