Przejdź do treści
Przemysł spożywczy
Wybierz dziedzinę:

Oszałamianie zwierząt

Oszałamianie świń i drobiu za pomocą dwutlenku węgla lub mieszaniny dwutlenku węgla i tlenu powoduje utratę przytomności przed ubojem. Pomaga to zmniejszyć stres zwierząt, co wpływa na podniesienie jakości mięsa i wydajność uzyskiwanych produktów. Dzięki tej metodzie mięso kurczaków ma mniej wybroczyn powstających podczas uboju, nie ma też śladów oparzeń elektycznych.

Marki

Materiały informacyjne

Karty charakterystyki

Dlaczego warto nas wybrać?

  • 01

    Gazy certyfikowane

    Air Liquide Polska oferuje rozwiązania charakteryzujące się najwyższym poziomem jakości i bezpieczeństwa produktów spożywczych.

  • 02

    Identyfikowalność

    Air Liquide zabezpiecza identyfikowalność produktów w całym łańcuchu żywnościowym, zgodnie z wymaganiami systemu HACCP oraz GMP.

  • 03

    Wiedza i doświadczenie

    Air Liquide proponuje zaawansowane technologie i urządzenia, które rozwiązują pojawiające się problemy w zakresie bezpieczeństwa i jakości produktów spożywczych.