Przejdź do treści

Mrożenie powierzchniowe przed plasterkowaniem

Plasterkowanie lub krojenie w kostki wędlin, mięsa, ryb i serów przed pakowaniem może stanowić wyzwanie, szczególnie w przypadku bardzo delikatnych czy lepkich produktów. Nasze systemy kriogenicznego mrożenia powierzchniowego mogą łatwo zostać zintegrowane z istniejącymi systemami, zmniejszając straty i poprawiając warunki higieniczne, wygląd i kontrolę masy produktu, co prowadzi do znacznego zwiększenia wydajności. Elastyczne systemy Air Liquide, wykorzystujące ciekły azot lub dwutlenek węgla, mogą być łatwo dostosowane do wymagań na liniach produkcyjnych mrożenia powierzchniowego, krojenia, kostkowania i układania.
Nasze rozwiązania mogą zwiększyć wydajność od 10% w przypadku wędlin do nawet 50% w przypadku krajalnic do warzyw. Poprzez zastąpienie ręcznego cięcia procesem automatycznym, można poprawić bezpieczeństwo na stanowisku pracy i ogólną wydajność.

Marki

Gazy

Urządzenia

Materiały informacyjne

Karty charakterystyki