Przejdź do treści
Przemysł spożywczy
Wybierz dziedzinę:

Mrożenie powierzchniowe dla utwardzenia produktów

W celu zapobieżenia mieszaniu się składników i zachowania ostatecznego kształtu wyrobów wielowarstwowych, konieczne może być utwardzenie bardziej miękkich składników, takich jak polewy, dżemy, musy, kremy, lody itp. przed kolejnym procesem.
Rozwiązanie Air Liquide dotyczące mrożenia powierzchniowego dla utwardzenia jest opłacalnym sposobem szybkiego utwardzenia powierzchni produktu poprzez zmniejszenie temperatury jego powierzchni za pomocą czynnika kriogenicznego (azotu lub dwutlenku węgla).
Nasi specjaliści opracowali tunele kriogeniczne i immersyjne do szybkiego mrożenia powierzchniowego produktów do bardzo niskiej temperatury. Mogą one być z łatwością włączone do każdej linii produkcyjnej.

Marki

Gazy

Urządzenia

Materiały informacyjne

Karty charakterystyki

Dlaczego warto nas wybrać?

  • 01

    Gazy certyfikowane

    Air Liquide Polska oferuje rozwiązania charakteryzujące się najwyższym poziomem jakości i bezpieczeństwa produktów spożywczych.

  • 02

    Identyfikowalność

    Air Liquide zabezpiecza identyfikowalność produktów w całym łańcuchu żywnościowym, zgodnie z wymaganiami systemu HACCP oraz GMP.

  • 03

    Wiedza i doświadczenie

    Air Liquide proponuje zaawansowane technologie i urządzenia, które rozwiązują pojawiające się problemy w zakresie bezpieczeństwa i jakości produktów spożywczych.