Przejdź do treści
Przemysł spożywczy
Wybierz dziedzinę:

Inertyzacja i deoksydacja zbiorników

Inertyzacja (zastępowanie atmosfery gazem obojętnym) zapobiega utlenianiu i psuciu się produktów spożywczych.
Dwustopniowy proces, oferowany przez Air Liquide, ma na celu usunięcie tlenu obecnego w produkcie, a następnie dalszą inertyzację (zastępowanie powietrza gazem obojętnym) mającą na celu ochronę płynów przed utlenianiem. Wydłuża on okres trwałości i zachowuje własności organoleptyczne produktu, takie jak smak, kolor i tekstura. Oferowane rozwiązania są dostosowywane do potrzeb klienta i mogą być zintegrowane z istniejącymi systemami produkcji i pakowania żywności.

Marki

Urządzenia

Dostarczamy szeroką gamę urządzeń przeznaczonych do bezpiecznego aplikowania gazów spożywczych na linii produkcyjnej. Opracowany przez Air Liquide dedykowany system VESTAL™ polega na wytworzeniu atmosfery obojętnej lub ochronnej w celu zwiększenia jakości i bezpieczeństwa produktów, chroniąc przed działaniem tlenu i wilgoci.

Materiały informacyjne

Karty charakterystyki

Dlaczego warto nas wybrać?

  • 01

    Gazy certyfikowane

    Air Liquide Polska oferuje rozwiązania charakteryzujące się najwyższym poziomem jakości i bezpieczeństwa produktów spożywczych.

  • 02

    Identyfikowalność

    Air Liquide zabezpiecza identyfikowalność produktów w całym łańcuchu żywnościowym, zgodnie z wymaganiami systemu HACCP oraz GMP.

  • 03

    Wiedza i doświadczenie

    Air Liquide proponuje zaawansowane technologie i urządzenia, które rozwiązują pojawiające się problemy w zakresie bezpieczeństwa i jakości produktów spożywczych.