Przejdź do treści

Inertyzacja i deoksydacja zbiorników

Inertyzacja (zastępowanie atmosfery gazem obojętnym) zapobiega utlenianiu i psuciu się produktów spożywczych.
Dwustopniowy proces, oferowany przez Air Liquide, ma na celu usunięcie tlenu obecnego w produkcie, a następnie dalszą inertyzację (zastępowanie powietrza gazem obojętnym) mającą na celu ochronę płynów przed utlenianiem. Wydłuża on okres trwałości i zachowuje własności organoleptyczne produktu, takie jak smak, kolor i tekstura. Oferowane rozwiązania są dostosowywane do potrzeb klienta i mogą być zintegrowane z istniejącymi systemami produkcji i pakowania żywności.

Marki

Urządzenia

Dostarczamy szeroką gamę urządzeń przeznaczonych do bezpiecznego aplikowania gazów spożywczych na linii produkcyjnej. Opracowany przez Air Liquide dedykowany system VESTAL™ polega na wytworzeniu atmosfery obojętnej lub ochronnej w celu zwiększenia jakości i bezpieczeństwa produktów, chroniąc przed działaniem tlenu i wilgoci.

Materiały informacyjne

Karty charakterystyki