Przejdź do treści
Przemysł spożywczy
Wybierz dziedzinę:

Chłodzenie i mrożenie

W porównaniu do tradycyjnych mechanicznych technologii chłodzenia i mrożenia, kriogeniczne mrożenie żywności zapewnia wyraźne korzyści w zakresie jakości produktu. Ma to kluczowe znaczenie dla delikatnych lub złożonych produktów. Technologia kriogeniczna zwiększa wydajność i elastyczność procesu oraz optymalizuje koszty, przy niskich nakładach inwestycyjnych.
Air Liquide stale opracowuje nowe technologie, zmieniające sposób chłodzenia lub mrożenia wielu produktów oraz wspomaga swoich klientów, spełniając ich wymagania w zakresie przetwórstwa żywności przy utrzymaniu kosztów pod ścisłą kontrolą.

Marki

Gazy

Urządzenia

Materiały informacyjne

Karty charakterystyki

Dlaczego warto nas wybrać?

  • 01

    Gazy certyfikowane

    Air Liquide Polska oferuje rozwiązania charakteryzujące się najwyższym poziomem jakości i bezpieczeństwa produktów spożywczych.

  • 02

    Identyfikowalność

    Air Liquide zabezpiecza identyfikowalność produktów w całym łańcuchu żywnościowym, zgodnie z wymaganiami systemu HACCP oraz GMP.

  • 03

    Wiedza i doświadczenie

    Air Liquide proponuje zaawansowane technologie i urządzenia, które rozwiązują pojawiające się problemy w zakresie bezpieczeństwa i jakości produktów spożywczych.