Przejdź do treści
Plasterkowanie

Plasterkowanie

Klienci coraz częściej wybierają gotowe produkty do spożycia, świeże i o długim okresie przydatności. Stąd też coraz częściej oferowane są pakowane produkty plasterkowane, tj. wędliny, łosoś, żółty ser.

Aby uzyskać dodatkowe informacje dotyczące tej branży, prosimy o kontakt:

Katarzyna Bigos  
tel.kom.: +48 698 688 527

Zapytanie

Cele i zasada działania

W celu podniesienia efektywności producenci stosują krajalnice o wysokiej wydajności, utrzymując jednocześnie jakość plasterków. Powierzchnia produktu musi zostać utwardzona przez zamrożenie kilku milimetrów od powierzchni w głąb produktu (mrożenie powierzchniowe). Rdzeń produktu musi być utrzymany w temperaturze dodatniej (w przedziale +2°C do +4°C).
Urządzenie do krojenia musi pozostać zgodne z wymaganiami higienicznymi linii produkcyjnej.

Urządzenia

Do przygotowania produktu do plasterkowania można zastosować następujące urządzenia kriogeniczne: