Firmy przetwarzające składniki żywności są pod coraz większą presją, aby produkować bardziej naturalne, zdrowsze składniki, by sprostać wymaganiom konsumentów w zakresie czystszej etykiety. Producenci ci muszą nadal dostarczać innowacyjne produkty o zwiększonej funkcjonalności i lepszej jakości, ponieważ duzi detaliści stale wywierają presję cenową na łańcuch żywności.
W rezultacie firmy zajmujące się przetwarzaniem składników żywności muszą opracować bardziej wyrafinowane receptury oparte na wykorzystaniu innowacyjnych składników, a także zoptymalizować procesy produkcyjne, aby zapewnić precyzyjne dawkowanie, większą elastyczność oraz wysoką wydajność.
Nexelia™ dla przetwarzania składników żywności to kompleksowe rozwiązanie, które obejmuje najlepsze gazy o jakości spożywczej ALIGAL™, najnowocześniejsze urządzenia aplikacyjne oraz wsparcie techniczne wraz z dedykowanym programem optymalizacji zużycia czynników kriogenicznych.
Nexelia™ dla przetwarzania składników żywności koncentruje się na procesach krzepnięcia, stabilizacji i kapsułkowania - kluczowych etapach procesu produkcji proszku. Nasze rozwiązania są skierowane przede wszystkim do producentów oferujących tłuste i lepkie produkty, które mogą stać się niestabilne w temperaturach dodatnich (temperaturze otoczenia).
Gaz
ALIGAL™ - marka gazów Air Liquide, zgodna z lokalnymi specyfikacjami spożywczymi, przepisami i normami branżowymi, w tym certyfikatem HACCP dla produkcji, magazynowania i dystrybucji.