Przejdź do treści

Przemysł farmaceutyczny i biotechnologia

Otwarte
Przetwarzanie składników żywności, kriogeniczne proszkowanie produktów

Nexelia™ dla przetwarzania składników żywności

Niezależnie od Państwa potrzeb, Nexelia™ dla przetwarzania składników żywności oferuje pełną gamę rozwiązań, które pomogą Państwu osiągnąć cele.

Aby uzyskać dodatkowe informacje dotyczące tej branży, prosimy o kontakt:

Katarzyna Bigos  
tel.kom.: +48 698 688 527

Zapytanie

Wyzwania branży

Firmy przetwarzające składniki żywności są pod coraz większą presją, aby produkować bardziej naturalne, zdrowsze składniki, by sprostać wymaganiom konsumentów w zakresie czystszej etykiety. Producenci ci muszą nadal dostarczać innowacyjne produkty o zwiększonej funkcjonalności i lepszej jakości, ponieważ duzi detaliści stale wywierają presję cenową na łańcuch żywności.
W rezultacie firmy zajmujące się przetwarzaniem składników żywności muszą opracować bardziej wyrafinowane receptury oparte na wykorzystaniu innowacyjnych składników, a także zoptymalizować procesy produkcyjne, aby zapewnić precyzyjne dawkowanie, większą elastyczność oraz wysoką wydajność.

Nexelia™ dla przetwarzania składników żywnośc

Nexelia™ dla przetwarzania składników żywności to kompleksowe rozwiązanie, które obejmuje najlepsze gazy o jakości spożywczej ALIGAL™, najnowocześniejsze urządzenia aplikacyjne oraz wsparcie techniczne wraz z dedykowanym programem optymalizacji zużycia czynników kriogenicznych. 

Nexelia™ dla przetwarzania składników żywności koncentruje się na procesach krzepnięcia, stabilizacji i kapsułkowania - kluczowych etapach procesu produkcji proszku. Nasze rozwiązania są skierowane przede wszystkim do producentów oferujących tłuste i lepkie produkty, które mogą stać się niestabilne w temperaturach dodatnich (temperaturze otoczenia).

Gaz ALIGAL™ - marka gazów Air Liquide, zgodna z lokalnymi specyfikacjami spożywczymi, przepisami i normami branżowymi, w tym certyfikatem HACCP dla produkcji, magazynowania i dystrybucji.
Wiedza specjalistyczna z zakresu procesów Usługi wspierające optymalizację całkowitego zużycia gazu w kg gazu / kg produktu:
  • rozwiązania w zakresie projektowania i uruchamiania,
  • optymalizacja wydajności i produktywności,
  • dedykowane szkolenia z obsługi,
  • audyt roczny dotyczący procesu, instalacji gazowej oraz urządzeń aplikacyjnych.
Urządzenia aplikacyjne

Zalety i korzyści rozwiązania Nexelia™ dla przetwarzania składników żywności:

  • poprawiona funkcjonalność składników,
  • optymalizacja procesu,
  • wszechstronna, najnowocześniejsza technologia,
  • obniżone nakłady inwestycyjne.