Przejdź do treści
Sterowanie temperaturą

Kontrola temperatury

Temperatura to kluczowy parametr - ma on zasadnicze znaczenie dla uniknięcia wzrostów temperatury podczas przetwarzania produktów tak, aby zachować ich własności organoleptyczne i higieniczne.

Aby uzyskać dodatkowe informacje dotyczące tej branży, prosimy o kontakt:

Katarzyna Bigos  
tel.kom.: +48 698 688 527

Zapytanie

Zasada działania

Kontrola poziomu temperatury pozwala na:

  • zachowanie mikrobiologicznych parametrów żywności,
  • zmniejszenie przyrostów temperatury podczas mieszania, cięcia lub kształtowania. 
Zamrażanie kriogeniczne i chłodzenie produktów spożywczych
ALIGAL™ FREEZE

PDF - 427.17 KB

Urządzenia

Air Liquide opracowało system Bottom Injection do wtrysku ciekłego azotu lub dwutlenku węgla, za pomocą dyszy dozującej CRYO INJECTOR-CB3, bezpośrednio do urządzenia rozdrabniającego, miksującego lub mieszającego, co gwarantuje:

  • szybkie, precyzyjne i równomierne chłodzenie lub mrożenie produktu,
  • stałość temperatury podczas przetwarzania,
  • wtrysk od dołu zapewniający maksymalne wykorzystanie właściwości czynnika kriogenicznego.