Przejdź do treści

Przemysł farmaceutyczny i biotechnologia

Otwarte
tunel immersyjny, tunel kriogeniczny, tunel zanurzeniowy

CRYO IMMERSION UNIT-CFV

Moc mrożenia produktów IQF o najmniejszych rozmiarach

CRYO IMMERSION UNIT-CFV to urządzenie nadające się idealnie do mrożenia powierzchniowego oraz całkowitego szybkiego mrożenia produktów o małych rozmiarach takich, jak: kostkowany ser lub mięso, owoce morza, mięso mielone. Może być także stosowane do schładzania przed zamrażaniem IQF. Urządzenie posiada wibrujący przenośnik, na którym cienka warstwa ciekłego azotu bardzo szybko schładza i mrozi każdy produkt z osobna. System recyklingu ciekłego azotu pozwala zredukować zużycie do minimum.

Jakość

CRYO IMMERSION UNIT-CFV zachowuje doskonałą jakość poprzez eliminację sklejania się produktów (jakość IQF - Individual Quick Freezing).

Parametry procesu

  • zużycie ciekłego azotu, to mniej niż 2 l na kilogram produktu
  • przy wydajności od 0,1 do 1,2 tony na godzinę

Prostota i łatwość instalacji

CRYO IMMERSION UNIT-CFV jest urządzeniem łatwym do instalacji. Jest rozwiązaniem kompaktowym i wymaga niewielkiej powierzchni do zabudowy. Konstrukcja w całości wykonana ze stali nierdzewnej gwarantuje trwałość i prostą konserwację. Ze względu na bezpośredni dostęp do każdego elementu, nie ma problemów z utrzymaniem czystości urządzenia zgodnie z wymaganiami norm sanitarnych.