Aby uzyskać dodatkowe informacje dotyczące tej branży, prosimy o kontakt:
Katarzyna Bigos
tel.kom.: +48 698 688 527
Jednostka krystalizacji tłuszczu CRYO CRYSTALLIZER-P przekształca płynne tłuszcze i inne ciecze o wysokiej temperaturze topnienia w sypkie proszki. Proces wykorzystuje
ciekły azot jako czynnik chłodniczy o szczególnie wysokiej efektywności. Operator może zacząć produkcję poprzez wybór właściwej receptury i odpowiedniego przycisku, aby dopasować produkcję do pojemności opakowań. Produkcja może trwać dowolną ilość czasu, ograniczona jedynie koniecznością oddzielenia partii produktów.
CRYO CRYSTALLIZER-P został zbudowany zgodnie z najwyższymi standardami higienicznymi, a dzięki łatwemu czyszczeniu czas rozdziału partii lub zmiany produktów
może być bardzo krótki. Dzięki temu system jest idealny dla klientów o dużych i małych ilościach przerobowych. Typowa zdolność produkcyjna urządzenia to ok. 1000 kg /h.
Niewielkie rozmiary i wysoka wydajność produkcyjna jednostki może umożliwić producentom dopasowanie produkcji proszku do nawet małego zakładu.