Przejdź do treści
CRYO CRYSTALLIZER-P, jednostka krystalizacji tłuszczu

CRYO CRYSTALLIZER-P

Jednostka krystalizacji tłuszczu

Jednostka krystalizacji tłuszczu CRYO CRYSTALLIZER-P przekształca płynne tłuszcze i inne ciecze o wysokiej temperaturze topnienia w sypkie proszki. Proces wykorzystuje
ciekły azot jako czynnik chłodniczy o szczególnie wysokiej efektywności. Operator może zacząć produkcję poprzez wybór właściwej receptury i odpowiedniego przycisku, aby dopasować produkcję do pojemności opakowań. Produkcja może trwać dowolną ilość czasu, ograniczona jedynie koniecznością oddzielenia partii produktów.

CRYO CRYSTALLIZER-P został zbudowany zgodnie z najwyższymi standardami higienicznymi, a dzięki łatwemu czyszczeniu czas rozdziału partii lub zmiany produktów
może być bardzo krótki. Dzięki temu system jest idealny dla klientów o dużych i małych ilościach przerobowych. Typowa zdolność produkcyjna urządzenia to ok. 1000 kg /h.

Niewielkie rozmiary i wysoka wydajność produkcyjna jednostki może umożliwić producentom dopasowanie produkcji proszku do nawet małego zakładu.

CRYO CRYSTALLIZER-P

PDF - 322.66 KB

Korzyści

  • wysoka wydajność produkcji proszku z produktów o wysokiej temperaturze topnienia,
  • wysoka wydajność produkcyjna na małej powierzchni,
  • minimalne wymagania konserwacyjne i przeglądy,
  • higieniczna konstrukcja zapewniająca szybkie i skuteczne czyszczenie bez strat produktu,
  • ograniczone nakłady inwestycyjne.