Przejdź do treści

Napoje

Oczekiwania konsumentów wobec napojów dotyczą w sposób szczególny bezpieczeństwa i jakości. Nasze bogate doświadczenie i know-how umożliwia spełnienie rygorystycznych standardów w zakresie smaku, saturacji, jakości produktów oraz wytrzymałości opakowań.

Rozwiązania Air Liquide pomogą osiągnąć optymalny poziom produkcji napojów. Oferowany szereg rozwiązań: zapobieganie utlenianiu, optymalizacji pakowania, rozlewanie napojów w punkcie sprzedaży, pomaga spełnić cele w zakresie jakości, wydajności i produktywności.

Bezpieczeństwo żywności

Zapewniamy bezpieczeństwo i jakość naszych certyfikowanych gazów dedykowanych do napojów, w tym dwutlenku węgla i azotu. Air Liquide posiada zakłady produkujące azot dla potrzeb przemysłu spożywczego posiadające Certyfikat zgodny z normą PN-EN ISO 22000:2006 (System zarządzania bezpieczeństwem żywności), stanowiący uznany na świecie standard bezpieczeństwa żywności.

Nasi eksperci z zakresu wiedzy spożywczej współpracują z Państwem w celu opracowania procesów, które pozwolą na produkcję wysokiej jakości napojów przy zwiększonej wydajności linii produkcyjnych.

Nasze rozwiązaniaw zakresie gazów i urządzeń dla przemysłu napojów obejmują następujące usługi:

  • pomoc przy wyborze i specyfikacji optymalnej mieszanki gazowej,
  • pomoc w diagnostyce i rozwiązywaniu problemów,
  • konsulting,
  • analiza i dozowanie gazów,
  • analiza produktów,
  • wsparcie przy rozruchu, przeglądzie rocznym oraz wsparcie techniczne.

Napoje

Wybierz dziedzinę:

Dlaczego warto nas wybrać?

  • 01

    Gazy certyfikowane

    Air Liquide Polska oferuje rozwiązania charakteryzujące się najwyższym poziomem jakości i bezpieczeństwa produktów spożywczych.

  • 02

    Identyfikowalność

    Air Liquide zabezpiecza identyfikowalność produktów w całym łańcuchu żywnościowym, zgodnie z wymaganiami systemu HACCP oraz GMP.

  • 03

    Wiedza i doświadczenie

    Air Liquide proponuje zaawansowane technologie i urządzenia, które rozwiązują pojawiające się problemy w zakresie bezpieczeństwa i jakości produktów spożywczych.