Przejdź do treści

Przemysł farmaceutyczny i biotechnologia

Otwarte
Air Liquide oferuje gazy spożywcze dla takich aplikacji jak: zamrażanie, schładzanie, pakowanie w atmosferze ochronnej MAP i wielu innych.

Wyroby piekarskie i cukiernicze

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą dla branży Wyroby piekarskie i cukiernicze.

Aby uzyskać dodatkowe informacje dotyczące tej branży, prosimy o kontakt:

Katarzyna Bigos  
tel.kom.: +48 698 688 527

Zapytanie

Broszura do pobrania:

Urządzenia:

Pakowanie w atmosferze ochronnej (MAP)

Technologia MAP jest stosowana w celu eliminacji lub ograniczania psucia produktów i poprawienia ich wyglądu zewnętrznego.

Więcej

Chłodzenie

Podczas przetwarzania żywności gwałtowne chłodzenie produktów umożliwia zwiększenie wydajności procesu i zapewnia zgodność z normami.

Więcej

Mrożenie

Właściwości cieczy kriogenicznych umożliwiają gwałtowne zamrażanie produktu.

Więcej

Mrożenie powierzchniowe

Mrożenie powierzchniowe polega na zmrożeniu jedynie najbardziej zewnętrznej części produktu z jednoczesnym jej utwardzeniem.

Więcej

Formowanie

Bardziej konkurencyjne produkty dzięki oryginalnym kształtom.

Więcej

Kontrola temperatury

Temperatura to kluczowy parametr - ma on zasadnicze znaczenie dla uniknięcia wzrostów temperatury podczas przetwarzania produktów.

Więcej

Transport w temperaturze kontrolowanej

Transport produktów schłodzonych lub zamrożonych bez przerywania łańcucha chłodniczego.

Więcej

Uzdatnianie wody i oczyszczanie ścieków

Innowacyjne technologie szanujące środowisko.

Więcej

Oferta Air Liquide dla przemysłu piekarskiego obejmuje gazy spożywcze oraz technologie, urządzenia i usługi dla następujących aplikacji: pakowanie w atmosferze ochronnej MAP (stosowane w celu eliminacji lub ograniczania psucia produktów i poprawienia ich wyglądu zewnętrznego), chłodzenie (zachowanie naturalnej jakości, smaku i koloru wyrobów piekarskich i cukierniczych), mrożenie kriogeniczne (długotrwałe utrwalenie produktów z zachowaniem ich jakości i bez utraty wody), mrożenie powierzchniowe (w celu podniesienia efektywności plasterkowania), formowanie (innowacyjne kształty), kontrola temperatury (uniknięcie wzrostu temperatury) w trakcie mieszania, kutrowania czy miksowania oraz transport w temperaturze kontrolowanej bez przerwania łańcucha chłodniczego (podczas procesu w zakładzie produkcyjnym oraz podczas transportu).