Przejdź do treści

Przemysł farmaceutyczny i biotechnologia

Otwarte
Air Liquide oferuje gazy spożywcze dla takich aplikacji jak: zamrażanie, schładzanie, pakowanie w atmosferze ochronnej MAP i wielu innych.

Produkty owocowo-warzywne

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą dla branży Produkty owocowo-warzywne.

Aby uzyskać dodatkowe informacje dotyczące tej branży, prosimy o kontakt:

Katarzyna Bigos  
tel.kom.: +48 698 688 527

Zapytanie

Urządzenia:

Pakowanie w atmosferze ochronnej (MAP)

Technologia MAP jest stosowana w celu eliminacji lub ograniczania psucia produktów i poprawienia ich wyglądu zewnętrznego.

Więcej

Chłodzenie

Podczas przetwarzania żywności gwałtowne chłodzenie produktów umożliwia zwiększenie wydajności procesu i zapewnia zgodność z normami.

Więcej

Mrożenie

Właściwości cieczy kriogenicznych umożliwiają gwałtowne zamrażanie produktu.

Więcej

Mrożenie powierzchniowe

Mrożenie powierzchniowe polega na zmrożeniu jedynie najbardziej zewnętrznej części produktu z jednoczesnym jej utwardzeniem.

Więcej

IQF - szybkie indywidualne mrożenie

Produkcja IQF polega na indywidualnym zmrażaniu małych i kruchych produktów spożywczych.

Więcej

Atmosfery kontrolowane

Atmosfery kontrolowane występują w miejscach (pomieszczeniach), gdzie parametry otoczenia są ważne dla przechowywania produktów.

Więcej

Pokrywanie sosem

Przy użyciu technik kriogenicznych można z łatwością wyprodukować gotowe dania pokryte sosami.

Więcej

Mielenie kriogeniczne

Mielenie kriogeniczne to proces, w którym obniżana jest temperatura produktu, co czyni go bardziej kruchym i przez to łatwiejszym do mielenia.

Więcej

Transport w temperaturze kontrolowanej

Transport produktów schłodzonych lub zamrożonych bez przerywania łańcucha chłodniczego.

Więcej

Uzdatnianie wody i oczyszczanie ścieków

Innowacyjne technologie szanujące środowisko.

Więcej

Oferta Air Liquide dla produktów owocowo-warzywnych obejmuje gazy spożywcze oraz technologie, urządzenia i usługi dla następujących aplikacji: pakowanie w atmosferze ochronnej MAP (stosowane w celu eliminacji lub ograniczania psucia produktów i poprawienia ich wyglądu zewnętrznego), chłodzenie (zachowanie naturalnej jakości, smaku i koloru owoców i warzyw), mrożenie kriogeniczne (długotrwałe utrwalenie produktów owocowo-warzywnych z zachowaniem ich jakości i bez utraty wody), mrożenie powierzchniowe, szybkie indywidualne mrożenie IQF małych, kruchych i lepkich produktów, atmosfery kontrolowane w magazynach przechowalniczych (wydłużenie trwałości owoców i warzyw), pokrywanie / powlekanie sosem, mielenie kriogeniczne (obniżanie temperatury produktu przed lub w trakcie mielenia) oraz transport w temperaturze kontrolowanej bez przerwania łańcucha chłodniczego (podczas procesu w zakładzie produkcyjnym oraz podczas transportu).