Informujemy, iż nasza strona używa plików cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza zgodę na stosowanie plików cookies wykorzystywanych na naszej stronie.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą dla branży Nabiał.
Aby uzyskać dodatkowe informacje dotyczące tej branży, prosimy o kontakt:
Katarzyna Bigos tel.kom.: +48 698 688 527
Broszury do pobrania:
Urządzenia:
Technologia MAP jest stosowana w celu eliminacji lub ograniczania psucia produktów i poprawienia ich wyglądu zewnętrznego.
Podczas przetwarzania żywności gwałtowne chłodzenie produktów umożliwia zwiększenie wydajności procesu i zapewnia zgodność z normami.
Właściwości cieczy kriogenicznych umożliwiają gwałtowne zamrażanie produktu.
Mrożenie powierzchniowe polega na zmrożeniu jedynie najbardziej zewnętrznej części produktu z jednoczesnym jej utwardzeniem.
Produkcja IQF polega na indywidualnym zmrażaniu małych i kruchych produktów spożywczych.
Klienci coraz częściej wybierają gotowe produkty do spożycia o długim okresie przydatności - coraz częściej oferowane są produkty plasterkowane.
Bardziej konkurencyjne produkty dzięki oryginalnym kształtom.
Spienianie produktów mleczarskich oraz lodów przy jednoczesnym polepszaniu ich właściwości mikrobiologicznych i organoleptycznych.
Procesy inertyzacji i usuwania tlenu chronią produkty spożywcze, zarówno płynne jak i stałe, przed niekorzystnymi zmianami ich właściwości.
Kriokrystalizacja jest metodą pozwalającą na proszkowanie produktów płynnych, np. tłuszczy, olejów, mleka.
Standaryzacja mleka za pomocą dwutlenku węgla regulującego poziom pH, co poprawia jakość wyrobów mleczarskich.
Transport produktów schłodzonych lub zamrożonych bez przerywania łańcucha chłodniczego.
Innowacyjne technologie szanujące środowisko.