Przejdź do treści

Przemysł farmaceutyczny i biotechnologia

Otwarte
Air Liquide oferuje gazy spożywcze dla takich aplikacji jak: zamrażanie, schładzanie, inertyzacja, pakowanie w atmosferze ochronnej MAP i wielu innych.

Nabiał

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą dla branży Nabiał.

Aby uzyskać dodatkowe informacje dotyczące tej branży, prosimy o kontakt:

Katarzyna Bigos  
tel.kom.: +48 698 688 527

Zapytanie

Pakowanie w atmosferze ochronnej (MAP)

Technologia MAP jest stosowana w celu eliminacji lub ograniczania psucia produktów i poprawienia ich wyglądu zewnętrznego.

Więcej

Chłodzenie

Podczas przetwarzania żywności gwałtowne chłodzenie produktów umożliwia zwiększenie wydajności procesu i zapewnia zgodność z normami.

Więcej

Mrożenie

Właściwości cieczy kriogenicznych umożliwiają gwałtowne zamrażanie produktu.

Więcej

Mrożenie powierzchniowe

Mrożenie powierzchniowe polega na zmrożeniu jedynie najbardziej zewnętrznej części produktu z jednoczesnym jej utwardzeniem.

Więcej

IQF - szybkie indywidualne mrożenie

Produkcja IQF polega na indywidualnym zmrażaniu małych i kruchych produktów spożywczych.

Więcej

Plasterkowanie 

Klienci coraz częściej wybierają gotowe produkty do spożycia o długim okresie przydatności - coraz częściej oferowane są produkty plasterkowane.

Więcej

Formowanie

Bardziej konkurencyjne produkty dzięki oryginalnym kształtom.

Więcej

Spienianie

Spienianie produktów mleczarskich oraz lodów przy jednoczesnym polepszaniu ich właściwości mikrobiologicznych i organoleptycznych.

Więcej

Inertyzacja / Usuwanie tlenu

Procesy inertyzacji i usuwania tlenu chronią produkty spożywcze, zarówno płynne jak i stałe, przed niekorzystnymi zmianami ich właściwości.

Więcej

Kriogeniczne proszkowanie produktów

Kriokrystalizacja jest metodą pozwalającą na proszkowanie produktów płynnych, np. tłuszczy, olejów, mleka.

Więcej

Regulacja pH

Standaryzacja mleka za pomocą dwutlenku węgla regulującego poziom pH, co poprawia jakość wyrobów mleczarskich.

Więcej

Transport w temperaturze kontrolowanej

Transport produktów schłodzonych lub zamrożonych bez przerywania łańcucha chłodniczego.

Więcej

Uzdatnianie wody i oczyszczanie ścieków

Innowacyjne technologie szanujące środowisko.

Więcej

Oferta Air Liquide dla przemysłu mleczarskiego i serowarskiego obejmuje gazy spożywcze oraz technologie, urządzenia i usługi dla następujących aplikacji: pakowanie w atmosferze ochronnej MAP (stosowane w celu eliminacji lub ograniczania psucia produktów i poprawienia ich wyglądu zewnętrznego), chłodzenie (zachowanie naturalnej jakości, smaku i koloru nabiału i serów), mrożenie kriogeniczne (długotrwałe utrwalenie produktów mleczarskich z zachowaniem ich jakości i bez utraty wody), mrożenie powierzchniowe (w celu podniesienia efektywności plasterkowania), szybkie indywidualne mrożenie IQF małych, kruchych i lepkich produktów, formowanie (innowacyjne kształty), spienianie produktów mleczarskich, inertyzacja i usuwanie tlenu (ochrona płynnych i stałych produktów spożywczych przed niekorzystnymi zmianami ich właściwości), kriogeniczne proszkowanie produktów / kriokrystalizacja (aby uzyskać w pełni stabilne produkty w proszku w temperaturach otoczenia), regulacja pH (standaryzacja mleka) oraz transport w temperaturze kontrolowanej bez przerwania łańcucha chłodniczego (podczas procesu w zakładzie produkcyjnym oraz podczas transportu).