Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą dla branży Mięso / Drób / Wędliny.
Aby uzyskać dodatkowe informacje dotyczące tej branży, prosimy o kontakt:
Katarzyna Bigos tel.kom.: +48 698 688 527
Broszury do pobrania:
Urządzenia:
Technologia MAP jest stosowana w celu eliminacji lub ograniczania psucia produktów i poprawienia ich wyglądu zewnętrznego.
Oszałamianie/ogłuszanie to proces pozbawiania życia zwierząt (drób, świnie, krowy) przed dalsza obróbką.
Podczas przetwarzania żywności gwałtowne chłodzenie produktów umożliwia zwiększenie wydajności procesu i zapewnia zgodność z normami.
Właściwości cieczy kriogenicznych umożliwiają gwałtowne zamrażanie produktu.
Mrożenie powierzchniowe polega na zmrożeniu jedynie najbardziej zewnętrznej części produktu z jednoczesnym jej utwardzeniem.
Produkcja IQF polega na indywidualnym zmrażaniu małych i kruchych produktów spożywczych.
Klienci coraz częściej wybierają gotowe produkty do spożycia o długim okresie przydatności - coraz częściej oferowane są produkty plasterkowane.
Przy użyciu technik kriogenicznych można z łatwością wyprodukować gotowe dania pokryte sosami.
Tunele do chłodzenia tuszek drobiowych są używane do redukcji bakterii Campylobacter.
Temperatura to kluczowy parametr - ma on zasadnicze znaczenie dla uniknięcia wzrostów temperatury podczas przetwarzania produktów.
Transport produktów schłodzonych lub zamrożonych bez przerywania łańcucha chłodniczego.
Innowacyjne technologie szanujące środowisko.