Przejdź do treści

Przemysł farmaceutyczny i biotechnologia

Otwarte
Air Liquide oferuje gazy spożywcze dla takich aplikacji jak: zamrażanie, schładzanie, pakowanie w atmosferze ochronnej MAP i wielu innych.

Mięso / Drób / Wędliny

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą dla branży Mięso / Drób / Wędliny.

Aby uzyskać dodatkowe informacje dotyczące tej branży, prosimy o kontakt:

Katarzyna Bigos  
tel.kom.: +48 698 688 527

Zapytanie

Pakowanie w atmosferze ochronnej (MAP)

Technologia MAP jest stosowana w celu eliminacji lub ograniczania psucia produktów i poprawienia ich wyglądu zewnętrznego.

Więcej

Oszałamianie zwierząt

Oszałamianie/ogłuszanie to proces pozbawiania życia zwierząt (drób, świnie, krowy) przed dalsza obróbką.

Więcej

Chłodzenie

Podczas przetwarzania żywności gwałtowne chłodzenie produktów umożliwia zwiększenie wydajności procesu i zapewnia zgodność z normami.

Więcej

Mrożenie

Właściwości cieczy kriogenicznych umożliwiają gwałtowne zamrażanie produktu.

Więcej

Mrożenie powierzchniowe

Mrożenie powierzchniowe polega na zmrożeniu jedynie najbardziej zewnętrznej części produktu z jednoczesnym jej utwardzeniem.

Więcej

IQF - szybkie indywidualne mrożenie

Produkcja IQF polega na indywidualnym zmrażaniu małych i kruchych produktów spożywczych.

Więcej

Plasterkowanie 

Klienci coraz częściej wybierają gotowe produkty do spożycia o długim okresie przydatności - coraz częściej oferowane są produkty plasterkowane.

Więcej

Pokrywanie sosem

Przy użyciu technik kriogenicznych można z łatwością wyprodukować gotowe dania pokryte sosami.

Więcej

Redukcja liczebności bakterii Campylobacter

Tunele do chłodzenia tuszek drobiowych są używane do redukcji bakterii Campylobacter.

Więcej

Kontrola temperatury

Temperatura to kluczowy parametr - ma on zasadnicze znaczenie dla uniknięcia wzrostów temperatury podczas przetwarzania produktów.

Więcej

Transport w temperaturze kontrolowanej

Transport produktów schłodzonych lub zamrożonych bez przerywania łańcucha chłodniczego.

Więcej

Uzdatnianie wody i oczyszczanie ścieków

Innowacyjne technologie szanujące środowisko.

Więcej

Oferta Air Liquide dla przemysłu mięsnego i drobiarskiego obejmuje gazy spożywcze oraz technologie, urządzenia i usługi dla następujących aplikacji: pakowanie w atmosferze ochronnej MAP (stosowane w celu eliminacji lub ograniczania psucia produktów i poprawienia ich wyglądu zewnętrznego), oszałamianie/ogłuszanie zwierząt (drób, świnie, krowy) przed ubojem, chłodzenie (zachowanie naturalnej jakości, smaku i koloru mięsa i drobiu), mrożenie kriogeniczne (długotrwałe utrwalenie produktów mięsnych z zachowaniem ich jakości i bez utraty wody), mrożenie powierzchniowe (w celu podniesienia efektywności plasterkowania), szybkie indywidualne mrożenie IQF małych, kruchych i lepkich produktów, pokrywanie / powlekanie sosem, redukcja liczebności bakterii Campylobacter na tuszkach drobiowych, kontrola temperatury (uniknięcie wzrostu temperatury) w trakcie mieszania, kutrowania czy miksowania mięsa oraz transport w temperaturze kontrolowanej bez przerwania łańcucha chłodniczego (podczas procesu w zakładzie produkcyjnym oraz podczas transportu).