Przejdź do treści

Przemysł farmaceutyczny i biotechnologia

Otwarte
Air Liquide oferuje gazy spożywcze dla takich aplikacji jak: zamrażanie, schładzanie, inertyzacja, pakowanie w atmosferze ochronnej MAP i wielu innych.

Lody

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą dla branży Lody.

Aby uzyskać dodatkowe informacje dotyczące tej branży, prosimy o kontakt:

Katarzyna Bigos  
tel.kom.: +48 698 688 527

Zapytanie

Istnieje wiele różnych możliwości poprawy konkurencyjności wyrobów, przykładowo wprowadzenie nowych produktów, opakowań czy poprawa jakości.
Dzięki zastosowaniu ciekłego azotu i dwutlenku węgla możemy ułatwić i usprawnić procesy produkcyjne, takie jak nakładanie polewy czekoladowej lub owocowej na produkt, schładzanie lodów na patyku poprzez zanurzanie ich w ciekłym gazie przed powleczeniem lub utwardzanie elementów dekoracyjnych.
Technologie kriogeniczne zwiększają wydajność procesu produkcji dzięki elastycznym rozwiązaniom dostarczania zimna w momentach zwiększonej produkcji oraz np. możliwością schładzania rurociągów przed przeprowadzaniem mieszanki dla uniknięcia strat produktu.

Urządzenia:

Chłodzenie

Podczas przetwarzania żywności gwałtowne chłodzenie produktów umożliwia zwiększenie wydajności procesu i zapewnia zgodność z normami.

Więcej

Mrożenie

Właściwości cieczy kriogenicznych umożliwiają gwałtowne zamrażanie produktu.

Więcej

Mrożenie powierzchniowe

Mrożenie powierzchniowe polega na zmrożeniu jedynie najbardziej zewnętrznej części produktu z jednoczesnym jej utwardzeniem.

Więcej

IQF - szybkie indywidualne mrożenie

Produkcja IQF polega na indywidualnym zmrażaniu małych i kruchych produktów spożywczych.

Więcej

Formowanie

Bardziej konkurencyjne produkty dzięki oryginalnym kształtom.

Więcej

Inertyzacja / Usuwanie tlenu

Procesy inertyzacji i usuwania tlenu chronią produkty spożywcze, zarówno płynne jak i stałe, przed niekorzystnymi zmianami ich właściwości.

Więcej

Transport w temperaturze kontrolowanej

Transport produktów schłodzonych lub zamrożonych bez przerywania łańcucha chłodniczego.

Więcej

Uzdatnianie wody i oczyszczanie ścieków

Innowacyjne technologie szanujące środowisko.

Więcej

Oferta Air Liquide dla przemysłu lodziarskiego obejmuje gazy spożywcze oraz technologie, urządzenia i usługi dla następujących aplikacji: chłodzenie (zachowanie naturalnej jakości żywności, smaku i koloru), mrożenie kriogeniczne lodów, mrożenie powierzchniowe, szybkie indywidualne mrożenie IQF małych, kruchych i lepkich produktów, formowanie (innowacyjne kształty), inertyzacja i usuwanie tlenu (ochrona płynnych i stałych produktów spożywczych przed niekorzystnymi zmianami ich właściwości) oraz transport w temperaturze kontrolowanej bez przerwania łańcucha chłodniczego (podczas procesu w zakładzie produkcyjnym oraz podczas transportu).