Przejdź do treści

Przemysł farmaceutyczny i biotechnologia

Otwarte
Air Liquide oferuje gazy spożywcze dla takich aplikacji jak: hodowla ryb, wzbogacanie szklarni w CO2, dojrzewanie owoców...

Hodowla ryb / Szklarnie / Rolnictwo

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą dla branży Hodowla ryb / Szklarnie / Rolnictwo.

Aby uzyskać dodatkowe informacje dotyczące tej branży, prosimy o kontakt:

Katarzyna Bigos  
tel.kom.: +48 698 688 527

Zapytanie

Urządzenia:

Hodowla ryb

Spożycie ryb stale wzrasta. Kontrola stężenia tlenu jest jednym z kluczowych zagadnień dla powodzenia intensywnej hodowli ryb.

Więcej

Wzbogacanie szklarni w CO2

Wzbogacanie szklarni w dwutlenek węgla jest ważnym czynnikiem wzrostu produktywności.

Więcej

Ochrona zbiorów

W celu ochrony plonów stosuje się azot lub dwutlenek węgla.

Więcej

Dojrzewanie owoców

Owoce takie jak banany, cytrusy są zwykle zbierane na plantacjach przed uzyskaniem dojrzałości i muszą kontrolowanie dojrzeć tuż przed sprzedażą.

Więcej

Pakowanie w atmosferze ochronnej (MAP)

Technologia MAP jest stosowana w celu eliminacji lub ograniczania psucia produktów i poprawienia ich wyglądu zewnętrznego.

Więcej

Dezynsekcja, deratyzacja i ochrona suszonych produktów spożywczych

Ryż, kukurydza, suszone owoce i grzyby, mieszanki ziół, kakao, orzechy… muszą zostać podane dezynsekcji przed dalszą obróbką czy pakowaniem.

Więcej

Kriobiologia

Jeżeli potrzebują Państwo przechowywać ciekły azot w laboratorium lub stacji inseminacyjnej - proponujemy szereg zbiorników.

Więcej

Oferta Air Liquide dla hodowli ryb i rolnictwa obejmuje gazy spożywcze oraz technologie, urządzenia i usługi dla następujących aplikacji: natlenianie w akwakulturze, wzbogacanie szklarni w CO2, ochrona zbiorów / plonów, dojrzewanie owoców (obróbka etylenowa), pakowanie w atmosferze ochronnej MAP (stosowane w celu eliminacji lub ograniczania psucia produktów i poprawienia ich wyglądu zewnętrznego), dezynsekcja, deratyzacja i ochrona suszonych produktów spożywczych oraz przechowywanie próbek biologicznych w niskiej temperaturze (kriobiologia).